Wie is de Mol? Speluitleg

 In Nieuws

Hoe werkt Wie is de Mol? nou eigenlijk? Wij leggen het je hieronder haarfijn uit zodat jij en je vrienden deze spannende, onvoorspelbare serie ook kunnen volgen! Heb jij ook vrienden die Wie is de Mol? niet kijken omdat ze het te moeilijk vinden? Laat ze deze uitleg lezen en ze snappen het gegarandeerd! 

HET SPEL

Er doen 9 kandidaten mee en één Mol. De bedoeling van het spel is dat je de Mol ontmaskert. De kandidaten krijgen elke aflevering opdrachten die ze moeten uitvoeren. Met deze opdrachten kan er geld verdiend worden voor de pot. De Mol doet er alles aan om de opdrachten te laten mislukken zodat er geen (of veel minder) geld in de pot komt. De Mol is dus de saboteur van de groep! Aan het einde van elke aflevering zullen de kandidaten een test moeten maken. In deze test die bestaat uit 20 vragen worden de kandidaten gevraagd naar de identiteit en het doen en laten van de Mol. De kandidaat die het minst weet ligt uit het spel… behalve de Mol… die hoeft nooit naar huis.

DE FINALE

De finale bestaat altijd uit drie kandidaten. Tijdens de finale worden de allerlaatste opdrachten uitgevoerd, en het belangrijkst: de allerlaatste test gemaakt. De kandidaat die de meeste vragen goed heeft wint het spel, en gaat ervandoor met de pot. De verliezende finalist blijft met lege handen. Tijdens de finale wordt ook bekend wie de Mol is.

Bespaar continu

HET MOLBOEKJE

Elk jaar wordt er door de productie een Molboekje uitgebracht. In dit boekje kun je alles wat jou kan helpen bij het ontmaskeren van de Mol bijhouden. Er staat informatie in over de kandidaten, voorgaande seizoenen en leuke interviews. In het Molboekje is voldoende ruimte gemaakt om al je notities te noteren. Ook staan er verschillende schema’s in die je kunt gebruiken. Interesse in het Molboekje? Hij is hieronder te bestellen!

DE KANDIDATEN

Elk seizoen worden er tien kandidaten geselecteerd die meedoen aan het spel. Voor dit seizoen zijn de kandidaten: Bella Hay, Emilio Guzman, Jan Versteegh, Jean-Marc van Tol, Loes Haverkort, Olcay Gulsen, Ron Boszhard, Ruben Hein, Simone Weimans en Stine Jensen. Door op één van de bovenstaande kandidaten te klikken krijg je meer informatie over hem of haar.

WIE IS DE MOL? APP

Ook dit jaar kun je zelf weer meespelen met Wie is de Mol? In de app kun je elke week punten inzetten op jouw Mol of Mollen. Wanneer jouw Mol(len) doorgaan naar de volgende aflevering worden jouw punten verdubbeld. Vallen jouw Mol(len) af, dan ben je die punten kwijt. Je kunt samen met je vrienden een poule aanmaken. Hierin kun je tegen elkaar strijden. In de poule is te zien op wie jouw vrienden hebben ingezet, en wie er op dit moment de meeste punten heeft.

NIEUW dit jaar is de Molbonus! Na de finale worden alle punten die jij hebt ingezet op de juiste Mol verdubbeld en bij je score opgeteld, wanneer je dus vanaf aflevering één goed zit kan het bijna niet anders dat je gaat winnen! 😉

Download de Wie is de Mol? app in de App Store.
Download de Wie is de Mol? app in de Play Store.

Wil je meer uitleg over de #widm app? Klik dan hier!

MOLTALK

Direct na de uitzending van Wie is de Mol? kun je overschakelen naar Moltalk. Deze live-nabeschouwing kun je zien op NPO3. Tijdens Moltalk, dat gepresenteerd wordt door Chris Zegers en Margriet van der Linden, worden opdrachten, complotten en theorieën besproken met oud-kandidaten en andere gasten.

Recente Berichten

Laat een reactie achter